Kinderen

Een goede mondgezondheid voor de toekomst

Ook de mondgezondheid van kinderen is uitermate belangrijk aangezien hier een basis wordt gelegd voor de toekomst. Er zal veel aandacht worden besteed aan de preventie van gaatjes en tandvleesontstekingen.

Veel kinderen vinden de tandartsen een beetje eng of spannend. Om uw kind langzaam aan de tandheelkundige omgeving te laten wennen, is het van belang uw kind van jongs af aan mee te nemen naar de tandarts. Zo kan spelenderwijs kennis worden gemaakt met de tandarts en de gebruikte materialen en geluiden. Bovendien kunnen eventuele problemen (bijvoorbeeld beginnende gaatjes) vroeg opgespoord worden. Wellicht is wijziging in poets- en/of voedingsgewoonte dan voldoende om verdere progressie van de gaatjes te voorkomen.

Wil jij ook een gaaf gebit voor je kind?

En dat je kind met een gezonde mond opgroeit?
De Gewoon Gaaf-aanpak helpt daarbij. 

Persoonlijke preventie Gewoon Gaaf is een preventieaanpak toegespitst op ieder individueel kind en zijn ouders. Je tandarts of mondhygiënist begeleidt jou en je kind in het streven naar een gezonde mond voor jouw kind. Bij Gewoon Gaaf bekijk je samen hoe dat kan en wat daarvoor nodig is speciaal voor jouw kind. Je stelt samen een plan op hoe je als ouder er zelf voor kunt zorgen dat zijn of haar mond gezond wordt en blij. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan voor ieder kind verschillen want Gewoon Gaaf wordt afgestemd op de behoefte van ieder individu.

Mocht het toch voorkomen dat uw kind een behandeling nodig heeft, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Er wordt extra tijd genomen om uw kind rustig te behandelen. Soms wordt er een extra ‘wenzitting’ gepland om uw kind kennis te laten maken met de tandheelkundige behandeling.

Met een lach de deur uit

Ons doel is dat uw kind weer met een lach de deur uit gaat.

waar we het voor doen