Endodontologie

Wortelkanaalbehandeling

Een endodontische behandeling wordt ook wel een wortelkanaalbehandeling of een zenuwbehandeling genoemd. Deze behandeling is nodig wanneer door tandbederf, een lekkende vulling of een trauma van de tand het zenuwweefsel ontstoken raakt. De bacteriën die deze ontsteking veroorzaken zullen er uiteindelijk voor zorgen dat de zenuw afsterft.

Indien er geen wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd kan dit zelfs leiden tot een ontsteking in het kaakbot en op de lange termijn verlies van uw tand of kies. Met het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling worden de bacteriën in het kanaal verwijderd en het kanaal opgevuld. Een eventueel al aanwezige ontsteking in het kaakbot zal daarna over het algemeen genezen.

Operatiemicroscoop

Binnen onze praktijk zal deze behandeling met behulp van een operatiemicroscoop worden uitgevoerd wat het zicht voor de behandelaar sterk verbeterd. Dit zal ten goede komen aan de kwaliteit van de  wortelkanaalbehandeling.

Succesvolle plaatsing

Een succesvolle wortelkanaalbehandeling zal meestal gevolgd worden door het plaatsen van een kroon om zodoende de tand of kies te versterken en voor de lange termijn veilig te stellen.